2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kunhalmi szerint az MSZP stabil és nagy jövő előtt áll

„Az MSZP az egyik legstabilabb pontja ennek a hatos fogatnak” – fogalmazott az ellenzéki együttműködésről az MSZP társelnöke.


 
Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnök a 168 Órának adott interjút. Ebben kérdezték többek között Molnár Gyula ügyéről is, akinek a szocialista párt felfüggesztette a párttagságát. Kunhalmi ezzel kapcsolatban azt mondta: „Gyula kérte a DK logóját”. Kunhalmi figyelmeztette Molnár Gyulát, hogy az MSZP és a DK „bizonyos értelemben” versenytársak, de végül Molnár döntése volt átülni a DK frakciójába. 

Demokrácia, ellenzék

Kunhalmi elmondta azt is: 

Az MSZP abszolút stabil, és nemhogy végórái nincsenek, hanem nagy jövő áll előtte”.

Az MSZP társelnöke szerint az ideológiai különbségek mellett a hat ellenzéki párt szeme előtt „jelenleg a demokrácia, mint ideológia” lebeg. Rögtön utána hozzá is tette az interjúban:

A demokrácia önmagában nem képes tömegeket megemelni és magas életszínvonalon tartani, ha az állam nem szociális”

– fogalmazott a politikus.

Zuglói harc

Kérdezték az MSZP társelnökét Zuglóról is, ahol gyakorlatilag kettészakadt az ellenzéki együttműködés, miután a Momentum Hadházy Ákost indította a kerületben. Hadházyt a Momentum és Márki-Zay Péter pártja, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja, míg a többi ellenzéki párt a szocialista Tóth Csaba mögé állt be. „Meg fognak küzdeni egymással, és meggyőződésem, Tóth Csaba fog nyerni” – mondta Kunhalmi.

Hadházy vádjairól is véleményt mondott az MSZP társelnöke. 

Kicsit úgy érzem, Hadházy Ákos néha a könnyebb és gyorsabb oldalát fogja meg a dolgoknak. A politika nemcsak arról szól, hogy elmegyünk a TV-be, és valakiről mondunk valamit”

– fogalmazott Kunhalmi. „Könnyű úgy politizálni Magyarországon, ha valaki mindig valami ellen határozza meg magát, mindig szid valakit, legyen szó akár a politikai ellenfeleiről, akár a saját vetélytársairól a demokratikus oldalon”– tette hozzá.

Dobrev? Jakab? Egyik se. Vagy mindkettő?

Az interjúban Kunhalmi Ágnes is megszólalt a Závecz Research júniusi kutatásáról, mely szerint támogatottságok alapján Jakab Péter (28%) vezet, mögötte szorosan Dobrev Klára (27%), tizenkét százalékot kapna Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, míg Pálinkás József és Márki-Zay Péter választottsága a vizsgált rétegben 5 százalék alatti.

Kunhalmi szerint mind Jakab Péter, mind Dobrev Klára megosztó.

Egyikük sem képes az ellenzéki tábort teljes egészében összefogni.”

Úgy fogalmazott, hogy „nélkülük se megy”, hozzátette ugyanakkor, hogy „ezek a félelmeim, és ezt ma valakinek ki kell”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató