2021. szeptember 26. - Jusztina
EUR : 356.68
USD : 303.92
Időjárás ikon26°16°

Eddig csak Dobrev és Jakab számítanak hivatalosan is miniszterelnök jelölt-jelöltnek

Eddig összesen 115 egyéni képviselőjelölt regisztrált az ellenzéki előválasztásra, közülük 91 jelöltet vettek nyilvántartásba − tájékoztatta az Országos Előválasztási Bizottság a Népszavát.

Az előválasztás tisztaságát felügyelő testületben a Demokratikus Kolíció (DK), az MSZP, a Momentum, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd képviseltetik magukat egy-egy taggal. A testület első ülését múlt szerdán tartotta, amelyen ötven képviselőjelölt regisztrációját fogadták el.

Mostanáig csak a DK-s Dobrev Klára és a jobbikos Jakab Péter miniszterelnök-jelölt regisztrációjáról döntöttek.

Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP), Fekete-Győr András (Momentum), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt), akik bár megkezdék kampányukat, múlt péntekig nem adták be kérelmüket a testülethez, ahol ennek jelentkezési határideje augusztus 15.

A regisztrált képviselőjelölt-jelöltek augusztus 23. és szeptember 6. között gyűjthetik össze a szükséges ajánlásokat a végleges jelöltséghez. Egyéni országgyűlési képviselők esetén ez négyszáz, míg a miniszterelnök-jelöltek esetén húszezer aláírásra van szükség – írta meg az Index.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató