2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Csipes Tamara ezüstérmes a női kajak egyesben, Kozák Danuta negyedik

Kozák Danuta az előző két olimpián simán nyerte meg az ötszáz egyest, a keddi döntők alapján most viszont nem lehetett topfavoritnak nevezni, mert az új-zélandi Lisa Carrington kétszázon kimagaslott a mezőnyből, ötszáz párosban is nyert, míg Kozák Bodonyi Dórával a harmadik helyen ért célba.

Ebben a számban négy elődöntőt rendeztek, Csipes Tamara megnyerte az elsőt, az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a másodikat, a svéd Linnea Stensils a harmadikat, a már említett Carrington pedig a negyediket. Carrington és Csipes között mindössze pár századnyi különbség volt, és mindketten kiengedtek egy kicsit, tudtak tartalékolni a döntőre. Csipes hat tizeddel evezett jobb időt Kozáknál, de ez nem jelentett semmit.

A fináléban az ötös és a hatos pályát kapta a két magyar, Carrington a hármasra került, és úgy jött el a rajtból, hogy rögtön egy kis előnybe került. A négyesben olimpiai bajnok Csipes próbálta vele tartani a lépést, de féltávnál egy másodperc volt a hátránya.

Az utolsó métereken nagyon rákapcsolt, közelített hozzá, de arra nem volt reális esélye, hogy megelőzze, hattizednyi különbséggel jött be a második helyre. A harmadik helyen a dán Emma Jörgensen végzett, Kozák Danuta a negyedik helyen futott be, most nem siklott alatta úgy a hajó, ahogy Rióban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató