2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Nem sikerült a bravúr a spanyolok ellen, bronzéremért küzdhetnek a lányok

A magyar női vízilabda-válogatott 8–6-ra kikapott Spanyolország ellen a tokiói olimpia elődöntőjében.

A mieink így a bronzéremért játszhatnak szombaton, az ellenfél az Orosz Olimpiai Csapat lesz. A spanyolok a fináléban az Egyesült Államokkal találkoznak.

1. negyed
Nem fukarkodtak a kiállításokkal a játékvezetők, az első három azonban nem hozott gólt. A vezetést a spanyolok szerezték meg Anna Espar révén. A magyar támadások nem ültek az első negyedben, Bea Ortiz góljával tovább növelte előnyét Spanyolország. Olyannyira nem ültek az akciók, hogy nem tudtuk bevenni az ellenfél kapuját az első nyolc percben. (2–0)

2. negyed
A második játékrészben is akadozott a magyar támadógépezet, amit kihasználva Espar újabb góljával növelte a különbséget Spanyolország. Szilágyi Dorottya törte meg a jeget, fórból szerezte a magyar válogatott első gólját az elődöntőben a negyed derekán. Kisebb szembeszélben kellett pólóznia a csapatnak, a játékrész második felében 7 támadásunknál 5-ben kontrát fújtak ellenünk. A spanyolok ezt kihasználva megléptek, és már néggyel vezettek. A hajrában Illés Anna találatával szépítettünk, volt mit átbeszélni a nagyszünetben. (5–2)

3. negyed
A fordulás után Szilágyi lőtte az első gólt, középről zúdított a bal felsőbe. Gyorsan jött is a válasz Elena Ruiz révén, majd egy kontra végén Keszthelyi Rita hibázott ziccert közelről. Egy újabb jó védekezés után megint a megúszó Keszthelyi került helyzetbe, de lenyomták a víz alá, ötméteres következett. Szilágyi magabiztosan értékesítette, megszerezve harmadik találatát a mérkőzésen. Támadhattunk a közte egyért is, de csak védett és blokkolt lövésig jutottunk, ezzel szemben a spanyolok újabb gólokig, így négyre nőtt a különbség az utolsó negyed előtt. (8–4)

4. negyed
Nagyon nehéz helyzetből vágtunk neki a negyedik játékrésznek, és bár 2–0-ra megnyertük a záró negyedet Keszthelyi és Vályi Vanda góljaival, az egyenlítés már nem jött össze. Spanyolország megnyerte az elődöntőt, Magyarországnak nem jött össze a történelmi fináléba jutás. (8–6)

A magyar válogatott a bronzéremért játszhat szombaton 6.40-kor, az ellenfél az Orosz Olimpiai Csapat lesz. A döntőben Spanyolország az Egyesült Államokkal csap össze.

TOKIÓ 2020
NŐI VÍZILABDA, ELŐDÖNTŐ
Spanyolország–Magyarország 8–6 (2–0, 3–2, 3–2, 0–2)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató