2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Itt a kormányrendelet a pedofil-törvényhez: Zárt csomagolásban lehet csak homoszexualitást népszerűsítő kiadványokat árulni

A jogszabály harminc nap múlva lép életbe és a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd a betartását.

Megjelent a gyermekvédelmi törvény végrehajtási rendelete péntek délután a Magyar Közlönyben, a rendelkezések a kereskedelmi kormányrendeletbe kerültek bele.

A rendelet szerint nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja.

A jogszabály kitér az üzletek elhelyezkedésére is. Azt írják, hogy nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt más hely bármelyik bejáratától számított 200 méteres távolságon belül születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő termék nem forgalmazható.

Az újabb jogszabály 30 nap múlva lép életbe és betartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató