2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geri akkor lenne boldog, ha lenne Magyarországnak valódi alkotmánya

A Főpolgármesteri Hivatalban a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat helyére az 1848. március 15-én elfogadott 12 pont másolata kerül.

 

„Én lennék a legboldogabb, ha Magyarországnak lenne valódi alkotmánya. Amelyet mindenki tisztel, amely létrehozza a szabad és egyenlő, egymás méltóságát soha meg nem kérdőjelező magyarok politikai otthonát. A magyar köztársaságot.

A Fidesz egypárti Alaptörvénye nyilvánvalóan nem ilyen. Azt még azok sem tisztelik, akik megszavazták, hiszen az elmúlt években kilencszer módosították, a fő szerzője pedig egy brüsszeli ereszcsatornán távozott a közéletből.

A Fővárosi Önkormányzat éppen ezért nem tesz eleget a kormány kérésének és nem helyezi ki az Alaptörvény bevezetőjét. A Főpolgármesteri Hivatalban a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat helyére az 1848. március 15-én elfogadott 12 pont másolata kerül. Ez a dokumentum áll a legközelebb ahhoz, hogy összefoglalja azt, amiben a szabad magyarok hittek a múltban. És hiszem, hogy lesz olyan alkotmányunk, amely kifejezi azt, amiben közösen hihetnek a jövőben.”- írta Kamu Geri a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató