2021. december 05. - Vilma
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon

Nem sikerült a döntőbe jutni: bronzért küzdhetnek férfi pólósaink is

Negyedik negyed

Az utolsó negyedben is a görögök sprinteltek jobban, az övék volt az első támadás, ami egy kapufával zárult, Vlahopulosz villant. A magyar csapat az emberelőnyénél eléggé kapkodott, nem járt igazán pontosan körben a labda, úgy tűnt, hogy el is veszítik a labdát, de végül Manherczhez került, aki megint csodálatosa lőtt (5-5). Görögország hamar visszaszerezte az előnyt, Funtulisz szerzett gyors gólt (6-5). Elöl kicsit statikusnak tűnt a válogatott, Vámos is kényszerűségből vállalta el távolról, természetesen elakadt a lövése a blokkban. A görögök a kétgólós előnyért támadhattak, amire még nagyobb esélyük volt Hosnyánszky kipontozódásával 5:24-nél. Időkérés után folytatódott a játék. A fórt megint jól használta ki Görögország, Vlahopulusz bombázott a jobb oldalról (7-5).

Ezután Manhercz helyzete kimaradt, de Varga klasszis megoldást választott, finom csuklóval helyezte a kapuba a labdát, ez akár önbizalmat is adhat a magyar csapatnak (7-6), négy perc maradt. A görögök belőtték az előnyüket, Gkiuvecisz talált be, újra kétgólos lett a különbség (8-6). A bírók ezután két kontrafaultot fújtak, de egy perc elveszett a meccsből. Ezután centerezni próbáltunk, de nem jött a szokásos kiállítás, Szkumpakisz pedig egy távoli lövéssel büntetett 2:18-cal a vége előtt, nagyon kevés idő maradt egyenlíteni (9-6). A helyzet elég reménytelennek tűnt, amikor 2 perccel a vége előtt blokkolták Angyalt. A görögök pedig már az idővel kezdtek játszani. 1:18-nál is háromgólos volt a különbség, ráadásul Görögország támadhatott. Ezután már nem esett gól, az utolsó magyar lehetőséget is fogta a görög kapus, és ez azt is jelentette, hogy Görögország másodjára is megverte az olimpiai tornán Magyarországot.

Harmadik negyed (2-2)

Ezúttal a görögök hozták el a labdát, és gyorsan kaptak egy emberelőnyt. Funtulisz kapufát talált, majd Nagy védett az első perc végén. Mi is kaptunk egy fórt, amit Pásztor Mátyás használt ki, közvetlenül a felső léc alá vágta, nem volt esélye Zerdevasz kapusnak (3-3). A gólt rögtön megfejelte a válogatott egy emberhátrány kivédekezésével, majd Jansik egy távoli ejtéssel próbálkozott. Ez is csak a kapufáig jutott. 4:36-nál gyors labdajáratás végén Argiropulosz megint eredményesen zárt le egy emberelőnyt (4-3). Nálunk Pásztor próbálkozott újra távolról, Zervedasz azonban fogta a váratlanul elengedett és megpattanó lövést. A következő támadásnál Pásztor nem lőtt, hanem remekül játszott be a centerünkhöz, Hárairól gyorsan ki is szórtak egy görögöt. Märcz Tamás erre rögtön időt kért, kulcsfontosságúnak érezte a helyzetet.

Az időkérés be is jött, végre jó sebességgel járt a labda, Manhercz pedig megvillant végre (4-4), még három perc maradt a negyedből. Nem sokkal később kiderült, hogy a görögök is tudnak kapufát lőni, Vlahopulosz bombája pattant le róla. A vezetést nem tudta átvenni a magyar csapat, Varga lövését fogta a kapus emberhátrányban. Argiropulosz foghatatlannak tűnt, egy látványos centergóllal vezettek újra a görögök (5-4). Utána az egyenlítési esély is elillant, mert egy emberelőnyös helyzetben még lövésig sem jutottunk el. A szűk fél percet a görögök sem tudták kihasználni, majd a maradék 12 másodpercet mi sem.

Második negyed (1-1)

A második negyed is magyar labdaelhozatallal kezdődött, majd menetrendszerűen kiállítottak Hárairól egy játékost. Zalánki is folytatta az eddigi mintázatát, újra blokkba lőtt. A görögök kíméletlenül kihasználták a saját fórjukat. Argiropulosz Zalánkiról lőtt gólt újra (3-1). A következő támadásnál Zalánkira jött ki megint a lövés, és ezúttal nem hibázott, a bal alsó sarokba pattintott (3-2). A második perc végén jó csapatvédekezést mutattunk be, de az emberelőnyös figurát túljátszottuk. Az egyenlítésre kétszer is lehetőséget kaptunk, másodjára Zalánki írhatott fel magának egy újabb kihagyott helyzetet, kapufán csattant a lövése. A görögöknek sem ment jobban, egyik fórjuknál lőni sem tudták, a következő támadásuknál Nagy olvasta nagyszerűen a játékukat. 1:49-nél kettős kiállítást ítéltek meg a bírók, öt az öt ellen játszottak a csapatok. Manhercz távolról pattintott egyet, de nem jelentett veszélyt a kapura. A görögök idegeit előbb Nagy, majd egy remek szerelés borzolta, a magyar csapat pedig remek lehetőséghez jutott 15 másodperccel a negyed vége előtt. Többször is oldalt váltott a csapat, de a centerezésnél megszerezték a görög védők a labdát.

Első negyed (2-1)

A magyaroknak sikerült elhozni a labdát a első ráúszásnál, Erdélyi vállalta el a lövést a támadás végén, de Zerdevasz fogta. Utána a görögök is gyorsan ellőtték, nálunk Nagy Viktor volt résen. A következő magyar lövés sem volt pontos, a kapufán csattant a labda, majd a görögök megkapták az első emberelőnyt. Geninduniasz lövése viszont elakadt Jansik blokkjában a második perc végén. Nagyon nem akart gól születni, mert Zalánki is a kapufát találta el, majd Nagy Viktornak két méterről sem lehetett betalálni. A görög csapat újra fórba került, de remekül védekezett a magyar csapat, megint jó ütemben érkezett egy blokkoló kéz.

Három és fél perc után először került előnybe a válogatott, Hárairól állítottak ki egy görögöt, de mi sem tudtunk élni a fórral, Manherczet is blokkolták, négy perc után is maradt a 0-0. Zalánki következett lövéssel, de az ő kísérletébe is belenyúltak. Mindkét oldalon elég kapkodó volt a játék. A magyarok megint kivédekeztek egy támadást, majd újra fórt kaptak, de a hatodik lövés sem ment be, újra Zalánkit blokkolták. 1:29-nél aztán megszületett az első gól, Argiropulosz talált be éles szögből, emberelőnyből (1-0). A következő magyar támadás megint eredménytelen lett, a görögök viszont belőtték a következő emberelőnyüket, a jól megjáratott labdát Geninduniasz lőtt el, ekkor még védett Nagy, de a kipattanót már bevágta Kapucisz (2-0). Már nem maradt sok ideje a magyar válogatottnak, de Vámos jó ütemben még szépített a negyed vége előtt (2-1).

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató