2022. augusztus 20. - István
EUR : 406.85
USD : 403.26
Időjárás ikon25°19°

Nem engedélyezték a Pride felvonulást Bukarestben

Nem engedélyezte a bukaresti Győzelem sugárútra tervezett Bukaresti Pride Felvonulást a város polgármestere, Nicușor Dan. Az eseményt szervező Accept Egyesület képviselői tüntetésbe kezdtek pénteken a városháza előtt − írja a Krónika.A bukaresti nyilvános gyűlések megszervezésére irányuló kérelmeket jóváhagyó bizottság augusztus 5-i ülésén azt mondták: az esemény résztvevői veszélyeknek lehetnek kitéve, ha a Győzelem sugárútra tervezik. Hozzátették: az egyesület által javasolt útvonalon jelentős számú ember lesz, ami akadályozza a rendvédelmi szerveket, hogy megvédjék a tüntetőket.

 A döntéshozók emlékeztettek arra is, hogy a járványhelyzet miatt meghozott döntések tiltják az ötszáz főnél nagyobb szabadtéri rendezvényeket, az Accept Egyesület pedig legalább tízezer embert várt a felvonulásra.

Az elmúlt 15 évben először bojkottálja a bukaresti városháza a Bukaresti Pride Felvonulás megszervezését, mindössze egy héttel az esemény előtt

− írta közösségi oldalán a szervezet, melynek a vezetői azt nyilatkozták, hogy a döntéstől függetlenül meg fogják tartani a felvonulást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató