2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Meccs közben kellett levetkőznie, mert nem hitték el, hogy nő

Mindenki szeme láttára szégyenítették meg a női labdarúgót.

A 25 éves hölgy a Malawi női válogatott kapitánya, a The Guardian lap pedig tavaly a világ 100 legjobb női labdarúgója közé sorolta. Tabitha Chawinga brit médiumnak elmondta, amikor még egy iskolai futballcsapatban játszott, arra kötelezték, hogy a meccs közepén vetkőzzön le a pályán és bizonyítsa be, hogy tényleg nő. Az ellenfél játékosai fizikai megjelenése és teljesítménye miatt nem akarták elhinni, hogy nem férfi. Az eset évekkel ezelőtt történt, azonban Tabitha most érezte úgy, hogy fel kell szólalnia az ügy kapcsán.

Sosem aláztak meg ennyire, sírtam szégyenemben. Ott akartam hagyni a meccset, de a csapattársaim lenyugtattak és végül a pályán maradtam

– mesélte a történteket Chawinga.

A nemzetközi futballista felszólítja Malawi labdarúgó-szövetségeit, hogy vezessenek be olyan óvintézkedéseket, amelyek megvédik a nőket a bántalmazástól a játék minden területén.

„Amikor levetkőztettek, fiatal voltam, és nem ismertem a jogaimat. De ha a jogokról beszélünk, azokat tiszteletben kell tartani. Bátorítom azokat a nőket, akik szenvedélyesek a futball iránt, hogy minden lehetséges, és másnak születni nem a világ vége” – mondta. Hozzátette: „Szeretném megkérni a kormányt és a sporttisztviselőket, hogy gondoskodjanak minden játékos jogainak védelméről. Így születtem, és tudom, hogy Isten teremtménye vagyok. Nem tudok változtatni a kinézetemen.”

 

 

Forrás: hirado.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató