2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hadházy hagymát gyomlál a nagy kánikulában

A momentumos politikus megint a veteményesben tölti a hétfőjét.

Ezt írja a Facebookon:

13. nap a közérdekű munkában : uborka és paprika szedés, hagyma gyomlálás.

Utóbbi a szomorúbb, mert akkora lett a gaz, hogy már csak kézzel lehetett belemenni. Az van, hogy a hagyma igényesebb növény, mint azt sokan gondolják. A gyom viszont jobban bírja a szárazságot és elnyomta a haszonnövényt. Pont, mint a korrupció legnagyobb veszélye: a korrupcióra hajlandó svindler cégek egy rosszabb gazdasàgú, és velejéig korrupt országban előnyben vannak és elnyomják a tisztességes, tiszta cégeket

Visszatérve a kertre: volt viszont egy kis eső, így a gyomlálás viszonylag könnyű munka volt. Persze sajnos így is sok hagyma kijött a gyommal együtt, de az már “használható” termény.
A sapka egy adomány, büszke vagyok rá és hálás annak, aki a kertészet címére elküldte. Amikpr még -jó régen- sokat dolgoztam szüleim szőlőjében, nemigen hordtam sapkát, mert úgy éreztem, inkább zavar. De most tényleg jobb így. Vagy öregszem, vagy a klímaváltozás teszi. Valószínű mindkettő.

A közérdekű munkát a dudálós tüntetésért kapott büntetés kifizetése helyett választottam. Így szeretném felhívni a figyelmet egyrészt arra, hogy Orbán mennyire fél a tüntetésekről, másrészt arra, hogy eljött az az idő, amikor már vannak olyan törvények, amelyeket muszáj megszegni. Meg kell mutatni, hogy nem fogadjuk el a piszkos játékszabályaikat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató