2021. szeptember 27. - Adalbert
EUR : 356.68
USD : 303.92
Időjárás ikon21°16°

Három olimpikonunk kap 100 milliós vagy afeletti pénzjutalmat a tokiói eredményeiért

A most zárult tokiói olimpián egy magyar aranyéremért 50, a második helyért 35,7, a bronzért 28,5 millió forintos állami pénzjutalom jár, de itt még nem ér véget a jutalomlista, még a 8. helyezettek is 2,8 millió forinttal gazdagodnak. Idén a csapatsportban is teljes összeget kapnak a sportolók, a korábbi gyakorlattal ellentétben. Akinek mondjuk egy aranya és egy ezüstje is van, az értelemszerűen összesen 50+35,7 milliót kap.

A Blikk összeszedte, hogy az eredmények alapján melyik sportolónak hány forint jár a kiemelkedő teljesítményéért.

A lista eleje a lap gyűjtése szerint a következőképpen néz ki:

-107,2 millió forint – Csipes Tamara (kajak)


-100 – Kozák Danuta (kajak) és Milák Kristóf (úszás)

-78,5 – Szilágyi Áron (vívás) és Bodonyi Dóra (kajak)

-71,5 – Kopasz Bálint (kajak)

-55,7 – Tótka Sándor (kajak)

-50 – Lőrincz Tamás (birkózás), Kárász Anna (kajak)

-35,7 – Lőrincz Viktor (birkózás), Varga Ádám (kajak), Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszás), Berecz Zsombor (vitorlázás), Siklósi Gergely (vívás)

-28,5 – Tóth Krisztián (cselgáncs), Hárspataki Gábor (karate), Kovács Sarolta (öttusa), Gémesi Csanád (vívás), Szatmári András (vívás), Decsi Tamás (vívás), férfi és női vízilabda-válogatott

A lap egyébként teljes joggal hozzáteszi, hogy bár ezek az összegek sok-sok évnyi magyar átlagfizetések, a sportolók pontosan sok-sok évnyi elképzelhetetlenül kőkemény munkát tesznek bele, hogy jól szerepeljenek az olimpián, és akkor még a tehetségről nem is beszéltünk.

A pénzjutalmak összességében 2,39 milliárdot tesznek ki, számolta ki a Blikk.

A magyar küldöttség huszonöt éve a legjobb teljesítménnyel, 20 éremmel zárta a magyar küldöttség a tokiói olimpiát – aranyból hat, ezüstből és bronzból is hét-hét született. Ennél több utoljára Atlantában volt 1996-ban, akkor pont eggyel több, 21 érem született 7-4-10 bontásban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató