2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jakab Péter: A kormány hitvallásokkal akarja kezelni a válságot

„Az emberek nem tudnak hitvallásokkal fizetni a boltban” – teszi hozzá a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Amint arról korábban beszámoltunk, Magyarország Alaptörvényének 10 éves évfordulója alkalmából a kormány az alkotmányban is rögzített „Nemzeti hitvallás kifüggesztésével tiszteleg a magyar nemzet előtt” és ugyanerre kéri a közintézményeket is.

Karácsony Gergely Facebookon jelentette be: megtagadja a kormány kérését. „Én lennék a legboldogabb, ha Magyarországnak lenne valódi alkotmánya. [...] A Fidesz egypárti Alaptörvénye nyilvánvalóan nem ilyen” – írta a főpolgármester.

Jakab Péter is reagált

„Függesszük ki a falra a fideszes alaptörvény úgynevezett nemzeti hitvallását, mely a Himnusz első sorával kezdődik. Ezt kéri a kormány, merthogy válság van, és ez majd átsegít bennünket a nehéz időkön” – kezdi bejegyzését a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Miközben a kormány hitvallásokkal akarja kezelni a válságot, az emberek nem tudnak hitvallásokkal fizetni a boltban

– fogalmaz Jakab.

Szerinte a baj a bérekkel, a nyugdíjakkal, illetve az adókkal van. „Merthogy a liszt ára egy év alatt 20 százalékkal nőtt, a bérek viszont csak 7 százalékkal, a nyugdíjak 3 százalékkal. Amit az infláció el is visz” – teszi hozzá a politikus.

Bejegyzése végén a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Szabó Dezsőt idézi: „A baj csak az, hogy a Himnuszt éhes hassal csak egy bizonyos ideig lehet énekelni.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató