2021. szeptember 16. - Edit
EUR : 349.49
USD : 295.53
Időjárás ikon28°19°

"Luxus lett a jó minőségű élelmiszer" - kiakadt a DK

Magyarország olyan mélyre süllyedt a kormány hibájából, hogy luxus lett jó minőségű élelmiszert vásárolni - állítja a szemkilövető párt politikusa.

Manhalter Dániel hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, már nemcsak a tavalyi évhez viszonyítva durva a drágulás, de az elmúlt hónapokhoz képest is erősen meglódultak az élelmiszerárak.

A privatbankar.hu cikkére hivatkozva úgy fogalmazott: miután júniusban rekordokat döntöttek az élelmiszerárak, most itt az újabb drágulás. Hangsúlyozta, ez az áremelés azokat az alapvető élelmiszereket érinti nagymértékben, amiket elsősorban az amúgy is nehéz helyzetben lévő családok, nyugdíjasok vásárolnak.

A Gyurcsány-párt embere arról beszélt, hogy az étolaj több, mint harminc, a száraztészta és a margarin több, mint húsz százalékkal drágult, miközben tíz százalékot meghaladó mértékben nőtt a csirkemell, a rizs, a máj, a tej és a liszt ára a hipermarketekben.

Hangsúlyozta, a lap három áruházban végzett felmérése szerint ezeken a helyeken átlagosan 22 ezer 902 forintba kerül egy nagybevásárlás. Kiemelte, hogy ez a második legmagasabb érték a felmérés 14 éves történelmében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató