2022. január 28. - Karola, Károly
EUR : 359.65
USD : 318.64
Időjárás ikon

Börtönviselt roma vezetővel lép szövetségre a DK

A DK és a Magyarországi Cigányközösség Fóruma közleményben jelentették be a szövetséget. Nem elhanyagolható körülmény, hogy a közösség vezetőjét korábban egy év tíz hónapra ítélték.

A közös közlemény szerint a Demokratikus Koalíció és a Kolompár Orbán által vezetett MCF együttműködik az ellenzéki szövetség közös roma programjának kialakításában és végrehajtásában. Közösen dolgoznak a romák élethelyzetének javítása érdekében az oktatás, a foglalkoztatás, a telepfelszámolás, a vállalkozások segítése, az előítélet visszaszorítása, az egészségügy, valamint az állam- és közigazgatás területén.

A két szervezetnek közös érdeke a roma közösség tartós, munka és oktatás alapú felemelése, a cigány és nem cigány emberek békés, biztonságos egymás mellett élése, azáltal Magyarország gyarapítása. A közleményben arra ugyanakkor nem térnek ki, hogy 2013-ban Kolompár Orbánnak, az MCF vezetőjének börtönbe kellett vonulnia, kétrendbeli jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt – tette hozzá a Mandiner.

Forrás: MTI, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató