2021. október 18. - Lukács
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Tárgynak nevezteti magát egy önjelölt gender professzor

Két újabb ultraprogresszív TikTok-videóból megtudhatjuk, hogy vannak, akik azt szeretnénk, hogy tárgyként hivatkozzanak rájuk, másoknak pedig előzetes bejelentés nélkül változik meg a neme.


 
Az első videóban egy magát nemváltóként megjelölő ember magyarázza el, hogy milyen genderfluidnak lenni. A felvételen a lány kifejti, hogy a neme gyakran előzetes bejelentés nélkül változik meg.
 
A genderfluid nemi identitás azt jelenti, hogy az adott emberek bármikor, bármilyen neműnek azonosíthatják magukat, és a nemük a körülményektől függően változik, akár órák alatt. Egyeseknél viszont a nem változása periodikus, ütemszerűen történik. A genderfluidot önmagában is nemi identitásként kell kezelni, emellett felhasználható a nemváltó emberek leírására is. Számos szinonimája van ennek a nemiségnek, többek között a nem bináris, a transznemű vagy a multigender.
 
Egy másik TikTok-videóban egy magát szintén genderfluidként azonosító ember azt magyarázza, hogy ő az “it” (“az”) névmást preferálja, amivel tárgyakra szoktak hivatkozni, mivel ezzel tudja magát legkönnyebben definiálni. A videó során többször megemlíti a készítő a nemi eufória kifejezést, amivel egy vágyat próbál leírni, ami arra ösztönzi, hogy minél inkább hasonlítson az általa preferált nemre.
 
Egy, a nemek meghatározására szakosodott honlap szerint a nemi eufória egy olyan pszichológiai állapot, amelyben az egyén a valódi identitására gondol, és közben erős vágyat érez arra, hogy a preferenciái szerint változtassa meg magát, esetleg a névmását.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató