2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Holland nagykövet: A gyermekvédelmi törvény szorongást hoz a magyar családokba

„A magyar kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy mindenki tiszteletben tartsa az LMBTQI-jogokat” – mondta René van Hell.

Káros egy olyan törvény, ami összemossa a pedofíliát a melegekkel, fogalmazott a Telexnek az augusztusban távozó holland nagykövet, René van Hell. Szerinte a magyar politika témát ad a holland sajtónak is, és bár gyakran vannak viták a két ország között, a környezetvédelem összeköti Hollandiát és Magyarországot.

A gyermekvédelmi törvényről

„A gyerekeket heterónak nevelik, de néhányan közülük LMBTQI-nek születnek, mint én is” – kezdte válaszát a nagykövet arra a kérdésre, hogy személyesen érintettnek érzi magát a törvény miatt. Szerinte a kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy mindenki tiszteletben tartsa az LMBTQI-jogokat, és tennie kell annak érdekében, hogy az LMBTQI-emberek ugyanolyan tiszteletet kapjanak, mint minden más polgár a társadalomban.

„Emiatt káros egy olyan törvény, ami összemossa a pedofíliát az LMBTQI-ügyekkel, és ezzel szorongást hoz a magyar családokba.

Az összes olyan narratíva, ami szerint Brüsszel ebben az ügyben a magyar családok jólétét fenyegeti, nem helytálló, egyenesen nonszensz

– szögezte le René van Hell.

A sajtószabadságról 

A holland nagykövet szerint Magyarországon az emberek azt mondhatnak, amit akarnak – de „az is fontos, hogy legyenek olyan erős platformok, mint az önöké (Telex – a szerk.), hogy célba érjenek az üzenetek.”

Ahogyan a Telex megszervezte magát, az szerintem egy nagyszerű példája volt a bátorságnak,

a vállalkozó szellemnek, és nagyon együttérzek vele” – tette hozzá René van Hell.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató