2021. október 24. - Salamon
EUR : 363.24
USD : 312.01
Időjárás ikon12°

Schwarzenegger üzent a vírustagadóknak: „Csesszétek meg a szabadságotokat!”

Arnold Schwarzenegger volt kaliforniai kormányzó és filmszínész dühös azokra az amerikaiakra, akik a koronavírus-fertőzések számának újabb megugrása után sem hajlandók maszkot viselni.

Schwarzenegger ezt egy CNN-interjúban mondta.

Még mindig vannak emberek, akik tagadásban élnek. Még mindig vannak emberek, akik nem hisznek a maszkban. Még mindig vannak emberek, akik azt mondják: nem kell távolságot tartanunk, és hasonlók”

– mondta a 74 éves sztár.

Szerinte az embereknek bízniuk kell az olyan szakértőkben, akik sokáig tanulmányozták a kérdést, mint például dr. Anthony Fauci amerikai virológus.

Azt hiszem, az embereknek tudniuk kell, hogy itt van egy vírus, amely megöli az embereket. Az egyetlen módja annak, hogy ezt megakadályozzuk, az oltás, a maszkviselés, a távolságtartás és a rendszeres kézmosás! Ne csak arra gondolj, hogy zavarják a szabadságodat!”

 

Nem! Cseszd meg a szabadságodat! A szabadsággal kötelezettség és felelősség is jár, nem lehet csak annyit mondani, hogy jogom van X, Y, Z-hez, ha ez másokat is érint

– tette hozzá Schwarzenegger.

Gúnyolta azokat is, akik az elveikre és szabadságjogaikra hivatkozva dacolnak a maszkviseléssel.

Igen, szabadon dönthetsz, hogy viselsz-e maszkot. De felelőtlen vagy, ha nem hordasz, mert a körülötted lévőket is meg kell védened!”

– zárta szavait Schwarzenegger.

Egyes szakértők szerint az oltottaknak is kellene maszkot hordaniuk annak érdekében, hogy a delta variáns miatti fertőzésszám-emelkedést mérsékeljék. Egy újabb lezárás kárt okozna a gazdaságnak, és számos nem kívánt egészségügyi következménnyel járna.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató