2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Végre büntetett a magyarellenes bekiabálások miatt a Román Labdarúgó-szövetség

A Román Labdarúgó-szövetség megbüntette a Farul Constanța konstancai csapatot, mivel a Sepsi OSK-val játszott augusztus 9-i meccs alatt a konstancai szurkolók - jó szokásuk szerint - a mérkőzés 18. percében azt kezdték skandálni, hogy

"Afară, afară cu ungurii din ţară” (Ki a magyarokkal az országból!).

A magyargyűlölő rigmusok miatt a klub 10 500 lejes (kb. 760 ezer Ft) büntetést kap - írja a Hotnews nyomán a Transindex. Külön 360 lejes (26 ezer Ft) pénzbüntetést és két fordulós felfüggesztést kapott Gică Hagi, a konstancai csapat edzője, ugyanakkor Leo Grozavu, a Sepsi OSK edzője is 4500 lejes (325 ezer Ft) büntetést és két meccsre érvényes felfüggesztést kapott. Daniel Stoian, a konstancai csapat masszőre 720 lejes (52 ezer Ft) büntetést és egyhónapos felfüggesztést kapott - döntött szerdán a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága.

Az incidens miatt levélben fordult az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat. "Ez az incidens a korábbiakhoz képest is súlyosnak minősül, holott lassan általános jelenséggé válik a magyarellenesség a romániai lelátókon. Felháborító, hogy a meccset nem állították le, a hatóságok nem foglalkoztak a bekiabálásokkal, és még akkor sem léptek fel, amikor a szurkolók köpködték a játékosokat és üvegekkel dobálták őket" - írta közleményében a jogvédő szolgálat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató