2022. október 01. - Malvin
EUR : 421.41
USD : 428.57
Időjárás ikon21°13°

Benkő Tibor: Hazafias honvédelmi nevelést kell nyújtani

A jövő nemzedékéről hazafias honvédelmi nevelést nyújtva kell gondoskodni a mai fiatalokról - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter szombaton Nyíregyházán, a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium ünnepélyes átadásán.

A tárcavezető köszönetet mondott a város és a Nyíregyházi Egyetem vezetőségének az együttműködésért, amelynek eredményeként az egyetemi campus egyik kollégiumának épületében sikerült létrehozni a Debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium itteni telephelyét.Benkő Tibor hangsúlyozta, elengedhetetlen a fiatalok hazafias honvédelmi nevelése.

FONTOS, HOGY ELKÖTELEZETTEK LEGYENEK HAZÁJUK IRÁNT, S ELŐDEINK PÉLDÁJÁT KÖVETVE, RÁJUK IS FEL LEHESSEN NÉZNI - EMELTE KI, HOZZÁTÉVE, OLYAN FIATALOKAT VÁRNAK, AKIK KÉPESEK AZ UTÁNPÓTLÁSRA A HONVÉDELMI HADERŐ FEJLESZTÉSÉBEN.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy az innen kikerülő fiatalok tudásukat a haza, a magyar emberek javára fordítják majd. 

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester a névadó leszármazottait is köszöntve kiemelte: Nyíregyháza sok jó katonát adott a hazának, köztük vitéz Mikecz Kálmánt, aki végigharcolta az első és a második világháborút.

Fontos azonban, hogy ne csak hagyományunk, hanem jövőnk is legyen, erre ad lehetőséget a kollégium beindítása

- hangsúlyozta a városvezető.

Halkóné Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja emlékeztetett arra, hogy 2020-ban született meg a gondolat a honvédelmi oktatás és a kollégium beindításáról. Idén márciusban már elkezdődött a munka. A 3. számú épületben alakították ki az egyelőre a 9. évfolyamot kezdő 24 diák számára a honvédelmi kollégiumot.


RUSZIN-SZENDI ROMULUSZ, A MAGYAR HONVÉDSÉG PARANCSNOKA KIJELENTETTE: "NEM KATONÁKAT AKARUNK KÉPEZNI, HANEM A KATONAI ÉLETET, A KATONAI TAPASZTALATOKAT KÍVÁNJUK ÁTADNI". KEDVCSINÁLÓNAK BEJELENTETTE, A 4,5 TANULMÁNYI ÁTLAGOT ELÉRŐ DIÁKOK TÖBB MINT 45 EZER FORINT TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJBAN RÉSZESÜLNEK MAJD.

Horváth András a kollégium vezetője azt emelte ki, hogy a kollégium pályaorientációs feladatokat lát el, abban a reményben, hogy a diákok tanulmányaikat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatják majd.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató