2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

„Büdös g**i kommunisták, hagyjanak békén!” - szólt a járókelő az utcafórumozó Maki-Zayékhoz

Budapesten kampányolt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje.

Kálmán és Márki-Zay szombat reggeli találkozóján 20-30 ember gyűlt össze, jó részüket a Mindenki Magyarországa Mozgalom (ennek vezetője Márki-Zay) és a Demokratikus Koalíció önkéntesei adták. Mindketten azzal kezdték beszédeiket, hogy Márki-Zay az élő példája annak, hogy a Fidesz legyőzhető: a 2018-as hódmezővásárhelyi siker alapján a miniszterelnök-jelölt úgy látja, nem léteznek nyerhetetlen körzetek, az előválasztás pedig segíteni fog abban, hogy sehol ne kelljen elengedni a győzelmet.

Még a beszédek kezdete előtt próbáltak az aktivisták kiosztani egy szórólapot egy ellenséges érzelmű férfinak, az alábbi beszélgetést előidézve:

„Adhatok egy szórólapot? Márki-Zay Pétert támogatjuk.”
„Büdös g**i kommunisták, hagyjanak békén!”
„Anyáddal beszélj így!”


Márki-Zay ezen kívül egy dologgal kampányolt hevesen: az euróval. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője úgy véli, határozottan ki kell állnia az ellenzéknek az euróbevezetés ügye mellett, ugyanis „ezzel lehetne megmenteni a magyarok béreit és mélyreható gazdasági reformokat elindítani.” 

Márki-Zayt láthatóan különösen foglalkoztatja a fideszes szavazók megszólítása. Kiemelte, hogy „ami a Fidesz kormányzásából jó”, azt az ellenzéki pártok készek megtartani, így például a déli határkerítés lebontására sem kell számítani.

Hozzátette ugyanakkor, hogy míg a szocialisták elszámoltatása 2010-ben elmaradt, 2022-ben ez nem ismétlődhet meg, hiszen szerinte

„ha nem lesz elszámoltatás, ezek két év múlva visszajönnek”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató