2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Besz@rás: Demeter Márta 2022-től a Jobbikban folytatná

Ha a 2022-es választáson egyéni mandátumot szerez, Demeter Márta a Jobbik frakciójához kíván csatlakozni – tudta meg a Telex. Az információt az LMP sajtóosztálya is megerősítette, a párt országos elnöksége közölte, visszavonják Demeter képviselő-jelölti támogatását.

„Az LMP számára a Jobbik Magyarországért mozgalom fontos és megbízható szövetséges. Az LMP Demeter Márta döntését a kormányváltás érdekében nem fogja semmilyen módon kommentálni”

– írta az LMP sajtóosztálya.

„Én ma úgy látom, hogy személyesen a legtöbbet akkor tudom tenni a kormányváltásért és az Orbán-rezsim lebontásáért, ha jövőre az ellenzék legharcosabb politikusa, Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat, ha a választóktól újabb mandátumra kapok bizalmat. A Jobbikkal eddig is kiváló volt az együttműködésünk, és jól eső érzés az a politikai és emberi támogatás, amit tőlük eddigi munkám során kaptam.” – írta Demeter, akinek döntését Jakab Péter megtisztelőnek nevezte a saját oldalán.

Demeter közösségi médiás aktivitását nézve nem teljesen előzmény nélküli a mostani fejlemény. A Facebook-oldalán rögzített posztként az az április 29-i bejegyzés szerepel, amelyben Jakab Péter a támogatásáról biztosítja; az elmúlt napokban közösen kampányoltak a Keleti Pályaudvarnál a Jobbik elnökével, valamint Demeter feltöltött egy videót arról is, hogy Gyöngyösi Márton is őt támogatja a kerületben.

Demeter távozása érzékeny veszteség az így is mérhetetlen LMP-nek, amely ezzel az egyik legismertebb arcát veszítheti el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató