2024. április 14. - Tibor
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Képek a buszbaleset helyszínéről - nyolcan meghaltak, a busz magyar rendszámú volt

Nyolcan a helyszínen meghaltak, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál történt vasárnap hajnali buszbalesetben, a sztráda főváros felé vezető oldalát lezárták - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon.

A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt - közölte az MTI.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.
    
A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését - mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.
    
A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé oldalát.
    
A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-es autópályára.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy 1,5 perces videót is közölt a mentésről, a felvételt a szervezet Facebook-oldalán lehet megnézni.

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató