2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A jobbikos Bíró Lászlónak a gyurcsányozás miatt kellett visszalépnie

A Jobbik és az elvek...

A Mandiner megosztotta Bíró László korábbi Facebook-posztjait, amelyek Jakab Péter gazdájáról szóltak...

Mint ismert, visszalép az előválasztás első fordulója előtt a jobbikos Bíró László, aki ezzel megnyitotta az utat az MSZP-s Jézsó Gábornak ahhoz, hogy Koncz Zsófia kihívója legyen a Tiszaújvárost és Szerencset magában foglaló, Borsod 6-os számú választókerületben.

„A szocialisták sem gondolják komolyan, hogy Jézsó megverheti Bírót”

Bár a „judapestező” és „tetűcsúzdázó” jobbikos politikus a tavaly októberi időközin – ahol a kétharmad volt a tét – vereséget szenvedett a kormánypárti jelölttől, így is begyűjtött 46,27 százaléknyi szavazatot. Ez arra utalt, hogy a baloldali szavazók is hajlandóak voltak rá adni voksukat. Így

nem volt meglepő, hogy az előválasztáson is Bírót indította a Jobbik.

Bírónak Lászlónak tehát eredetileg az MSZP-s Jézsó Gábort kellett volna legyőznie, hogy 2022 áprilisában megmérkőzhessen Koncz Zsófiával, és ez egyáltalán nem tűnt nehéz feladatnak: mint Bíró vs. Jézsó párharcot bemutató cikkünkben írtuk, „a szocialisták sem gondolják komolyan, hogy Jézsó megverheti Bírót, hiszen ő a választókerület nagyobb részében, Hegyalján egyértelműen hatalmas fölényben van, az MSZP-s politikus csak Tiszaújvárosban és a környékén számíthat jelentősebb számú szavazatra. Jézsó tehát egyértelműen a balek szerepét játssza el ebben a tragikomédiában – fogalmazott az informátorunk”.

Mégis úgy tűnik: Jézsó maradt a gáton

Ám mindez már csak feltételezés marad, hiszen

Bíró László visszalépésével azonban szinte egyértelművé vált, hogy Jézsó Gábor fog megküzdeni a mandátumért jövő áprilisban a kormánypárti jelölttel.

De miért lépett vissza Bíró?

„A nemzet érdeke azt kívánja, hogy az előválasztáson az a jelölt nyerjen, aki a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére” – indokolta a döntést a jobbikos jelölt, azonban a visszalépés ettől továbbra is meglepő marad, hiszen így

mégsem az előválasztók döntenek a jelöltről.

Azt nem tudni, mi állhat a háttérben, de az tény, hogy Bírónak számos Gyurcsány-ellenes véleménye volt, amit a Mandiner tett közzé.

Bíró László korábbi megnyilvánulásai Gyurcsány Ferencről:

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató