2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A fogadóirodák szerint nem Magyarország lesz az első, aki kilép az EU-ból

Magyarország Lengyelországgal holtversenyben csak a hatodik helyen áll, a HUXIT-ért 14-szeres pénzt lehet nyerni.

A kérdéskörrel foglalkozó fogadóirodák nem adnak túl nagy esélyt a HUXIT-nak – számolt be cikkében a Telex. A lap szerint a bukmékereknél a magyar kilépésnek csak a 6. legmagasabb oddsa van, szerintük Olaszország lehet a britek után a következő távozó. Jelenleg öt jegyzett fogadóirodánál lehet tippelni rá, hogy melyik uniós tagállam lépne ki, vagy lépne ki leghamarabb az EU-ból. Talán némileg meglepő lehet, hogy 

mindegyiknél elég simán Olaszország vezet.

Egy a háromba adják, hogy ha lesz Nagy-Britannia után újabb kilépő, akkor Róma lesz az, annak ellenére is, hogy 1957-ben náluk írták alá az Európai Közösséget megalapozó Római szerződést, hogy Olaszország az EU alapító tagja, és hogy a jelenlegi miniszterelnökét Mario Draghinak hívják, aki az Európai Központi Bank korábbi elnöke. 

A lengyelekkel állunk holtversenyben

Az olaszok után a fogadóirodáknál a potenciális kilépők között egy másik déli tagállam, Görögország következik (1:6), majd a jövőre választások elé néző, Le Pen második helyével számoló Franciaország (1:7), azután Hollandia és Csehország (1:12-ben adják mindkét országot). Magyarország Lengyelországgal lényegében holtversenyben csak ezután jön a 6-7. helyen, a HUXIT-ért 14-szeres pénzt lehetne nyerni az előnyösebb oddsokat kínáló irodáknál.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató