2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Bolond Szél: a tűzijáték nagyon drága, az állatokat megriasztja és környezetszennyezéssel is jár

A Momentum üdvöskéje a Facebookon hergeli augusztus 20-a ellen a proletárokat. A hitvány magyargyűlölő "politikus" felsorolta az érveit, hogy miért nem jó a tűzijáték...

Ezt írja a Facebookon:

„Itt az idő, hogy végre az augusztus 20-i ünneplésünk is megérkezzen a 21. századba. Itt az idő, hogy a politikai döntéshozók sokkal tudatosabban álljanak ahhoz a tűzijátékhoz, ami elméletileg emelni hivatott az ünnep hangulatát. Gyakorlatilag pedig inkább mutatom a tényeket, mert itt is igaz: nem mind arany, ami fénylik, és nem csak pénzben drága mindaz, amit fellőnek ilyenkor a magasba. 

Nézzük az anyagiakat. Idén az amúgy is

megalomániás kormány a korábbinál kilencszer (!) több, összesen több mint 40 ezer rakétát tervez fellőni Budapesten.

Az egész parádé 6,6 milliárdba kerül az adófizetőknek, a tűzijáték maga 1,3 milliárdba. Ez nagyon, nagyon drága. De van tovább.

Az állatokat mint tudjuk, durván megriasztja a műsor, ami – és ez kevesebbet halljuk – súlyos környezetszennyezéssel is jár. A szállópor mennyisége ilyenkor brutálisan megnő a levegőben, ami károsítja az egészséget, felerősíti a légúti megbetegedések tüneteit, súlyosbítja az asztmát, allergiát – a levegő szennyezettsége miatt egyébként nemrég az Európai Unió Bírósága marasztalta el a magyar kormányt, mert nem tesz semmit a levegőminőség javítása érdekében. Azt is tudjuk, hogy a tűzijátékok színét olyan nehézfém-vegyületeknek »köszönhetjük«, amik nagy mennyiségben rákkeltőek lehetnek és a magzatok egészségére is veszélyt jelenthetnek. 

Itt az idő, hogy végre az augusztus 20-i ünneplésünk is megérkezzen a 21. századba, és olyan értékek és szempontok sorolódjanak előre, mint a levegőminőség, az egészségünk és az állatok védelme! Tudunk máshogy is méltó tiszteletet adni az ünnepnek, sőt! Kenyeret és cirkuszt helyett maradjon csak a kenyér – és ha augusztus 20-a, akkor az Új kenyér –,és javaslom, hogy a tűzijátékra szánt 1,3 milliárdot csoportosítsák át gyermekétkeztetésre: lenne BŐVEN helye, most derítettem ki ugyanis, hogy a kormány PÉNZHIÁNYRA hivatkozva nem hajlandó emelni a gyermekotthonok 10 éve változatlan étkezési normatíváját, ami napi 684 forint.

Adjuk a környezetszennyező tűzijátékra szánt pénzt a gyermekvédelemre, mi pedig ünnepeljünk igazán méltó módon, a környezettel harmóniában. Mit gondol erről a kormány?!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató