2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Mélyponton Biden népszerűsége

Szűk hét hónappal hivatalba lépése után nagyot esett az amerikai elnök népszerűsége – mutat rá egy friss közvélemény-kutatás.


 
Az amerikai felnőttek mindössze 46 százaléka elégedett a Biden-adminisztráció munkájával –olvasható a Reuters cikkében.

A portál kiemeli, az elnök januári beiktatása óta ez a legalacsonyabb mért adat a hetente végzett felmérések eredményei tekintve. Múlt héten még 53 százalék volt az amerikai elnök támogatottsága, vagyis múlt hét óta mintegy hét százalékpontot zuhant Biden elfogadottsága. A 18 és 65 év közötti személyek megkérdezésével, online végzett felmérésben az afganisztáni események kapcsán kérdezték a résztvevőket.
 
Egy Ipsos felmérés arra is rámutat, hogy az amerikaiak kevesebb mint fele elégedett azzal, ahogy a Biden vezette kormányzat kezelte az afganisztáni helyzetet. A válaszadók mintegy 44 százaléka gondolta úgy, hogy a mostani amerikai elnök jó munkát végzett Afganisztánban. Összehasonlításként: a húsz éve tartó afganisztáni folyamatok során négy amerikai elnök vezette az Egyesült Államokat, Biden támogatottsága ebben a kérdéskörben pedig a legalacsonyabb a négy elnök közül. Még az afganisztáni inváziót elrendelő George W. Bush afganisztáni tevékenységével is többen (47 százalék) értettek egyet, míg Donald Trump és Barack Obama egykori elnökök afganisztáni lépéseit 51 százalék támogatta, írja a Reuters.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató