2022. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 410
USD : 392.68
Időjárás ikon

Drag queenek megalapították a magyar államot a berlini magyar nagykövetség előtt

Magyar Queer Államalapítás címmel tartottak drag race-t és tüntetést a berlini magyar nagykövetség előtt.

Az eseményt a Queer Papriqua Alliance szervezte, mely LMBTQ+ aktivistákból áll. Az utolsó csepp a pohárban a pedofilellenes törvény volt számukra.

Mint mondták, megelégelték, hogy a magyar kormány politikai haszonszerzés érdekében egyenként pécéz ki kisebbségeket, majd azok szisztematikus ellehetetlenítésével családokat és közösségeket tép szét.

„Hogy súlyosbítsa a helyzetet, Orbán nemrég népszavazást jelentett be a homofób törvényről. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az autokrata rezsim meginvitálja a heteroszexuális többséget, hogy szavazzanak a queer kisebbség jogainak elvételéről” - mondta beszédében Szijártó Imre, az egyik szervező.

A tüntetésen jelképesen egy megújult magyar államot is alapítottak, melynek mindenki tagja lehet etnikai és vallási hovatartozástól, szexuális irányultságtól, nemi identitástól, kortól és egészségi állapottól függetlenül - ha már a magyar kormány teljesen kisajátította magának az ünneplés jogát és a hazafiság mibenlétét. 

A szervezők szerint egyébként az Európai Unió intézményei és a német politikai elit is felelős a magyarországi fejleményekért. A szimbolikus stadionkivilágítások helyett az Orbán rezsim hatékony szankcionálását követelték, ezért „Tetteket, ne fényeket!” volt a tüntetés jelmondata.

Nem tudjuk kritika nélkül elfogadni az üres gesztusaikat. Ezek a politikusok aktívan lehetővé tették és finanszírozták egy autoriter rezsim felemelkedését az EU kellős közepén, ami büszkén hivatkozik a szabadság, egyenlőség és testvériség építőköveire, miközben ezek más kontextusban olyan embertársainknak való hátat fordítás alapjául szolgálnak, akik erőszak, háború vagy halál elől menekülnek. Most stadionok szivárványszínűre való festésével próbálják fehérre mosni magukat” - mondta Szijártó Imre.

Az esemény alatt adományokat is gyűjtöttek az első magyar vidéki Pride felvonulás, a Pécs Pride szervezésére.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató