2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Konok a magyar rendszerről: Ezek már tálib hangok, csak jobban borotváltak

Az ellenzéki megmondóember számára az A Kötöttfogás ünnepi adásában, melyet Pörzse Sándor vezetett, az első téma az afganisztáni kivonulás volt. A téma kapcsán elsőként Csintalan Sándor szólalt meg, akit a helyzet a Sába-hadműveletre emlékeztetett, amikor Izrael légifolyosón egy nap alatt menekítette ki az etiópiai zsidóságot és „nem csak zsidókat” a káoszba és polgárháborúba zuhant afrikai országból. 



Úgy vélte, hogy már évtizedek óta léteznek azok a logisztikai lehetőségek, hogy egy ilyen akciót ki lehessen vitelezni, és érthetetlen, hogy ez miért nem sikerült most. Ezzel szemben úgy véli az érthető, hogy Amerika otthagy egy ilyen „végtreleségig megosztott, törzsekre szabdalt, inkább csak földrajzi fogalomként értelmezhető országot”

Pörzse Sándor ekkor érezte először a párhuzamot hazánkkal „Pont, mint Magyarország!” – vetette közbe nevetve. 

Csintalan Sándor szerint a „nyugat alkonyáról” pusztán belpolitikai motivációkból cikkez a jobboldali sajtó, melyben a tálibokat ötvenhatos hőseinkhez hasonlítják. Csintalan Sándor szerint már-már azt érezni, hogy a NER azon morfondírozik, „milyen jó is lenne egy ilyen fundamentalista államban élni.”

Már ilyenben élünk, csak még nem tart ezen a szinten

– vette át a szót ekkor Konok Péter.

„A hangokat figyeld, a hangokat, ezek már tálib hangok, csak jobban borotváltak.”

– tette hozzá megjegyezve, hogy számára az afganisztáni összeomlás sokkal inkább mutatta a kapitalizmus válságát és működését. fganisztáni összeomlás sokkal inkább mutatta a kapitalizmus válságát és működését.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató