2022. június 28. - Irén, Levente
EUR : 403.52
USD : 381.29
Időjárás ikon35°21°

Mégis indul az előválasztáson a kommunista Mellár Tamás

Mellár egy Karácsony Gergellyel közös sajtótájékoztatón jelentette be indulását.Ahogy mi is megírtuk, Mellár egy levelet írt az országos előválasztási bizottságnak, melyben közölte: visszalép attól, hogy a Baranyai 1. választókerületben elinduljon. Már akkor felröppent olyan hír is, hogy a visszalépést Mellár visszamondta, és most kiderült: az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik támogatottjaként száll be a választásba.

Mint Mellár Tamás kifejtette: a visszalépés oka az volt, hogy, bár korábban csak a Momentum kívánt önálló jelöltet állítani a kerületben, később a DK is így döntött, az MSZP-Párbeszéd pedig Bodnár Imre ügyvédet szándékozta támogatni.

A Telex azt írja a sajtótájékoztató alapján, hogy Mellár így elgondolkodott azon: van-e értelme elindulnia, de most, ahogy azt Karácsony is kifejtette, „az elmúlt napokban felmerült konfliktusokat, problémákat sikerült átbeszélniük.” Bodnár visszalépett, így a KSH korábbi elnöke, a 2008-ban még a Fidesz támogatásával pécsi közgyűlési képviselő Mellár a kerületben a jelölt, aki immár a Párbeszéd frakciójának tagja.

A közgazdász 2018-ban független képviselőként, de ellenzéki támogatással jutott be a Parlamentbe.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató