2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szoboszlai a Bundesligában rendezett tűzijátékot - Videó

Augusztus huszadika a mi ünnepünk, Szoboszlai Dominik tett róla, hogy 2021-ben is emlékezetes legyen: fantasztikus duplával ünnepelte első kezdőcsapatos lipcsei meccsét a német bajnokságban. A magyar válogatott klasszisa a Stuttgart ellen első, majd második Bundesliga-gólját is belőtte. Külön öröm, hogy Orbán Willi és Gulácsi Péter is benne volt a kezdőcsapatban.



Fantasztikusan mutatkozott be az RB Leipzig kezdőcsapatában Szoboszlai Dominik, aki két góllal járult hozzá a Stuttgart 4–0-s legyőzéséhez a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2. fordulójának pénteki, nyitó mérkőzésén.

Ami külön öröm – nekünk magyaroknak –, hogy mindezt augusztus 20-án tette. 

Több mint fél évet kellett várni arra, hogy Szoboszlai végre kezdőként játszon a Lipcse csapatában, de pénteken ez is megtörtént. Rögtön bizonyított.

A Leipzig amúgy is végigtámadta a meccset, és a 38. percben jött Szoboszlai első nagy pillanata: jókora gólt lőtt távolról (1–0). A szünet után kétgólos lett a lipcsei előny, majd megint Szoboszlai villant: egészen hihetetlen gólt lőtt szabadrúgásból. Ezt még párszor meg kell néznünk. Nem is a távolság, inkább a szög miatt (3–0).
Aztán jött még egy hazai gól, a Leipzig 4–0-ra nyert.

Szoboszlai dupla az első hazai Bundesliga-meccsen. Elképesztő, és mindezt augusztus 20-án. Sérüléséből visszatérve szinte rögtön bizonyított. Így tovább!

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató