2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Új felmérés: Maki-Zay a legnépszerűbb

Az online kutatást a felmeresem.hu készítette.

„Márki-Zay Péter a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt a legfrissebb online felmérés szerint.

Óriási fölénnyel vezet Márki-Zay Péter 14745 ponttal. Karácsony Gergely követi őt, ám ő is jelentős hátrányban van hozzá képest, 11628 egységgel. Jakab Péter a harmadik 11335 ponttal, Pálinkás József a negyedik 8281-el, míg Dobrev Klára csupán az ötödik 7093 ponttal. A sort Fekete-Győr András zárja 6929 egységgel – írja a felmérésről beszámoló Bahír.

Márki-Zay Péter vezet a férfi szavazók körében és a 65 év alattiak táborában is.

A bahir.hu - BAHÍR elemzése szerint a szakértők egyetértenek abban, hogy csak az a jelölt lehet képes legyőzni Orbánt, aki a legkevésbé elutasított a különböző nemi, életkori, lakóhelyi, vagy épp politikai beállítottság alapú csoportokban. Így Márki-Zay Péter valóban alkalmas lehet arra, hogy legyőzze Orbánt, ugyanis az ő elutasítottsága a legalacsonyabb.

Az online kutatást a felmeresem.hu készítette. A preferenciális szavazás módszerét alkalmazták, amelyben a szavazó által legjobban preferált jelölt a lista elejére, míg a legkevésbé támogatott miniszterelnök-jelölt a lista végére kerül, a többi jelölt pedig preferencia szerint helyezkedik el a kettő között. A kérdőívet eddig több mint 4800-an töltötték ki.”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató