2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Lötyög a moslék: a Momentum szerint a DK megcsúfolta az előválasztást

Az ellenzéki pártelnökök többségi döntéssel elutasították Katanics Sándor nyilvántartásba vételét, aki civilként, a Momentum támogatásával indult volna az előválasztáson.



Katanics korábban a DK tagja volt, de a Momentum közleménye szerint kilépett a pártból és civilként adta be regisztrációját az előválasztásra.

„Az Országos Előválasztási Bizottság nyilvántartásba vette a jelöltet, de a DK már itt jelezte, hogy fellebbez majd és a pártelnökök elé viszi a kérdést – az előválasztás szabályai erre ugyanis lehetőséget adnak” – írják.

Az ellenzéki pártelnökök ezután többségi döntést hoztak arról, hogy elutasítják Katanics Sándor indulását, és a közlemény azt állítja, erre indokolást sem adtak. A Momentum, aki a befogadó nyilatkozatot adta Katanincsnak, azt írja: egyedül ők álltak ki mellette.

„A Momentum szerint az előválasztás megcsúfolása az, hogy egy helyben beágyazott, erős jelölt indulását politikai okokból nem engedélyezik” – áll a közleményben.

„A DK kicsinyes bosszújának” nevezik a döntést, amely szerintük „mind az előválasztás intézményét, mind a kormányváltás esélyeit veszélybe sodorhatják.”

Kijelentik: a Momentum szolidaritását fejezi ki Katanics Sándorral és reméli hogy nem kerül sor hasonló esetre máshol az országban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató