2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tony Blair közepesen súlyos retardáltnak tartja Bident az afganisztáni kivonulásért

Elég lesújtó véleménye van a nyugati erők afganisztáni kivonásáról Tony Blairnek.

A volt brit munkáspárti kormányfő – aki 2001 októberében elrendelte a brit erők bevonulását a közép-ázsiai országba – a nevét viselő politikai intézet honlapján azt írta,

magára hagyni Afganisztánt és a népét tragikus, veszélyes és szükségtelen lépés volt, amely sem az ő érdekeiket, sem a miénket nem szolgálja. 


Tony Blair szerint a kivonulásról a döntés megfelelési kényszerből született annak az imbecilis politikai szlogennek, amely az örökké tartó háborúk befejezéséről szól,
mintha – fűzte hozzá – a 2021-es kötelezettségvállalást akár távolról is össze lehetne hasonlítani azzal, amit a nyugati hatalmak 20 vagy akár 10 évvel ezelőtt akartak. 

Az Afganisztánban állomásozó amerikai egységek kivonásáról 2021. április 14-én Joe Biden amerikai elnök tett bejelentést azzal, hogy annak a 2011. szeptember 11-i terrortámadás 20. évfordulójáig be kell fejeződnie.

A Tony Blair által használt szó, az imbecilis a pszichológiában az oligofrénia közepesen súlyos fokozatát jelzi az ingadozás és az idiotizmus között, többé-kevésbé a félkegyelműnek felel meg.  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató