2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Meghalt az M7-esen történt buszbaleset egyik súlyos sérültje a kórházban

Az áldozat székesfehérvári lakos volt, az egyik önkormányzati vállalatnak dolgozott.

Már kilenc halálos áldozata van az augusztus 16-án hajnalban, az M7-es autópályán történt buszbalesetnek:

az egyik súlyos sérült egy hét után a kórházban veszítette életét.


A szomorú hírt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere jelentette be a Facebookon. Tájékoztatása szerint az áldozat székesfehérvári lakos, az egyik önkormányzati vállalat munkatársa volt.

"Ezúton szeretném az önkormányzat és egész Székesfehérvár együttérzését kifejezni családja, barátai és kollégái számára. A pótolhatatlan veszteség súlyát nem tudjuk enyhíteni, de mind az önkormányzat, mind a vállalat minden lehetősége szerinti segítséget igyekszik megadni a hozzátartozók számára. Isten nyugosztalja polgárunkat!"

- írta a városvezető bejegyzésében.

Augusztus 16-án hajnalban egy Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállító busz szenvedett balesetet az M7-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon Szabadbattyánnál. Az árokba borult buszon 56-an utaztak, nyolcan közülük a helyszínen meghaltak (köztük a buszt vezető sofőr), nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.

A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba a mentők. A helyszínen meghalt áldozatok között hét nő és egy férfi volt, mindannyian magyarok.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, a feltételezések szerint durrdefektet kaphatott a busz. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást az ügyben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató