2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Több mint 300 migránst tartóztattak fel vasárnap

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 22-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 319 határsértőt tartóztattak fel és 165 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 22 esetben összesen 134 határsértőt tartóztattak fel Kisszállás, Katymár, Bácsbokod, Vaskút, Gara, Bácsszentgyörgy, Hóduna, Csikéria, Kelebia, Homorúd, Hercegszántó és Balotaszállás közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 23 esetben összesen 165 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Deszk, Ásotthalom, Apátfalva, Szeged, Szeged-Gyálarét, Mórahalom és Szatymaz közigazgatási területén.Győr-Moson-Sopron megyében Hegyeshalom közigazgatási területén 2 esetben 4 fő; míg Komárom-Esztergom megyében, Ács külterületén 1 alkalommal 16 fő határsértőt tartóztattak fel – olvasható a rendőrség honlapján.

Az elfogott migránsok magukat szír, afgán, jemeni, iraki, bangladesi, líbiai, szomáliai, pakisztáni, palesztin, szudáni, marokkói, egyiptomi, török, és koszovói állampolgárnak vallották az igazoltatásukkor. Közülük azonban egy sem tudta igazolni a személyazonosság. A rendőrök mindenkit visszakísértek a határzárhoz.

Ezen felül 165 esetben akadályozták meg a határőrök, hogy migránsok átjöjjenek a határzáron

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató