2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Volner: Karácsony miatt jelentősen leromlott a fővárosi közterületek állapota

Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt jelentősen leromlott Budapest közterületeinek állapota, hajléktalanok és a koldusmaffia uralta el a nagy forgalmú csomópontokat – mondta Volner János független országgyűlési képviselő.

A Volner Párt elnöke emlékeztetett: a 2019-es önkormányzati választás előtt a kormányzati többség, Tarlós István volt főpolgármester vezetésével megpróbált rendet tenni Budapesten, a rendőrség segítségével felszámolni a közterületi hajléktalanságot, illetve azt a „sok zavaró viselkedést”, ami ezzel jár. Karácsony Gergely főpolgármestersége óta – folytatta Volner János – a baloldal „támadást indított” a rendért fellépő hivatalos szervek ellen, azt követelve, hogy Budapesten ezekre az intézkedésekre ne kerüljön sor. Hozzátette: ehhez képest a „pofátlanság csúcsa”, hogy most Karácsony Gergely a budapesti közterületek állapotának romlásáról szóló hírekre reagálva arra hivatkozik, hogy ez nem az ő felelőssége, hanem a rendőrségé.

Volner János szerint nincs olyan nagyváros, ahol a „Karácsony-féle mindent megengedünk című modell” eredményes lett volna a közterületi állapotok normalizálását illetően, ez mindenhol leromlással, a hajléktalanok, bűnözői csoportok és a koldusmaffia megjelenésével járt. Hozzátette, városrendészeti kérdésekben példaképnek tekinti Rudy Giulianit, New York volt polgármesterét, akinek hathatós fellépése és zéró toleranciára alapozott rendteremtési programja töredékére szorította vissza a bűnözést, és nagyon rövid idő alatt megszüntette azokat a jelenségeket, amelyek Budapesten jelenleg is láthatók.

A fővárosi hajléktalanpolitika

Úgy vélte: „anarchista szélsőbaloldali csoportok” – így az Utcáról Lakásba Egyesület és a Város Mindenkié csoport – irányítása alá került a Karácsony Gergely által vezetett főváros hajléktalanpolitikája, ők azok, akik ezen a téren „a passzátszelet fújják”, a főpolgármester pedig csak végrehajtja az akaratukat. Hangsúlyozta: a közterületi hajléktalanság felszámolása az egyetlen lehetséges módja annak, hogy Budapest belső nagy forgalmú területein rend legyen.

Karácsony a negyedállású főpolgármester

Kérdésre válaszolva Volner János úgy fogalmazott: Karácsony Gergely „nem is másodállású, inkább harmad-, vagy negyedállású főpolgármestere” Budapestnek, hiszen felszólalásainak többsége kifejezetten a miniszterelnök-jelölti ambícióival függ össze, és nem a fővárossal foglalkozik. Karácsony Gergely főpolgármesterségét egy politikai ugródeszkának tekinti a miniszterelnök-jelöltség felé vezető úton és Gyurcsány Ferenc embereként ehhez minden támogatást meg is kap – mondta Volner János.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató