2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Biden magányosan térdelt, mindenki nevetett rajta - Videó

A 2020-as WNBA-bajnok (Női kosárlabda liga) Seattle Storm tiszteletére rendezett ünnepségen járt az amerikai elnök.

A játékosok, Sue Bird, Jewell Lloyd és Breanna Stewart a hétfői látogatás során egy emlékmezt adtak át Bidennek, amelyen a "Biden" és a "46" felirat szerepelt.

Biden beszédében méltatta a csapat pályán elért eredményeit és a társadalmi igazságosságért folytatott aktivizmusát.

"Az teszi ezt a csapatot figyelemre méltóvá, hogy nem csak meccseket nyernek, hanem életeket változtatnak meg: arra ösztönzik az embereket, hogy oltassák be magukat, hogy legyőzhessük ezt a járványt; felszólalnak és kiállnak a faji igazságosság és a szavazati jog mellett; támogatják az oktatást és a fiatalok mentorprogramjait; és harcolnak a transznemű fiatalok védelméért az erőszak és a diszkrimináció járványától" - mondta Biden. Hozzátette: "Ezt teszik a győztesek. Ragyogtatják a fényt és felemelik az embereket. Ők a változás ereje. Ilyen a Seattle Storm, ilyen a WNBA. Ezt teszik."

Az ünnepségen Ginny Gilder, a Storm társtulajdonosa is méltatta a csapat aktivizmusát, amikor a Black Lives Matter tüntetések országszerte kitörtek a mai napig nem tisztázott George Floyd ügy után. Mint ismert, az erőszakoskodó, afroamerikai, drogos bűnöző egy igazoltatás közben életét vesztette. Az intézkedő rendőrt csúnyán elmeszelték. 

Amikor a kamerák kattogni kezdtek Biden elnök gondoskodott arról, hogy látványosan térdre ereszkedjen, csakhogy jött a meglepetés: nem csöndes helyeslés, hanem nevetés fogadta. 

Íme a videó:

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató