2023. december 12. - Gabriella
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Jöhetnek a „grillsütők”: Használt villamosokra írt ki tendert a BKV

Az év végéig egy, a jövő év folyamán 14, 2025. január 1. és 2026. december 31. között pedig 20 darab jármű beszerzését tervezik.

Frankfurtban grillsütőnek nevezik a kiselejtezett járműveket...

Közbeszerzési felhívást tett közzé a BKV Zrt. 35 darab használt, alacsony padlós villamos beszerzésére – írta a Világgazdaság a szerdai lapszámában. A kiírás szerint az év végéig egy, a jövő év folyamán 14, 2025. január 1. és 2026. december 31. között pedig 20 darab jármű beszerzését tervezi a közlekedési társaság. A közbeszerzést a BKV felhívással induló tárgyalásos eljárásként folytatja le.    

Az ajánlati felhívásban az szerepel, hogy a BKV a megkötendő szerződést a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján biztosított forrásból tervezi finanszírozni, a tervezett költség ugyanakkor nem szerepel benne. A Világgazdaság szerint a korábbi információk alapján nyolcmilliárd forintot megközelítő összeg valószínűsíthető. A lap emlékeztet, hogy

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábban használt német villamosok beszerzését javasolta a fővárosnak,

előterjesztése szerint 35 darab, Frankfurtban a használatból fokozatosan kivonni tervezett jármű érkezhet a budapesti villamoshálózatba mintegy 7,7 milliárd forintért. A megvásárolandó villamosok 1993-as, illetve 1997-es gyártmányúak.

LEHETETT VOLNA CAF VILLAMOST IS VENNI JÓ ÁRON

A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, Vitézy Dávid korábban egy Facebook posztban jelezte, hogy az előző városvezetés 2014-ben úgy kötött szerződést a CAF-fal, hogy most is lehetett volna 51 darab új villamost rendelni a 2014-es áron, de a Főváros nem így döntött, hanem a frankfurti kiselejtezett járművek mellett döntött.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató