2021. december 05. - Vilma
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon

Baji Balázs: Páratlan lehetőséget veszíthet a magyar sport az atlétikai vb megfúrásával

„Én sportolóként készülök, bízom benne, hogy megrendezzük, a többi nem az én terepem” – nyilatkozta az Indexnek a klasszis gátfutó, aki a 2023-as világbajnokság idején már 34 éves lesz, várhatóan az utolsó (nagy) versenye lenne.
Veszélybe került tehát a budapesti atlétikai vb, amely a világ harmadik legnagyobb sporteseménye. Az Index ennek kapcsán kereste meg a világbajnoki bronzérmes magyar gátfutót, Baji Balázst.

„Nagyon sajnáltam, amikor meghallottam a hírt, főleg azért, mert megint kicsit úgy érzem, politikai eszközként került elő az atlétikai világbajnokság. Nem kellene a sportot ebbe belekeverni. Amennyire örültünk sportolóként a rendezésnek, annyira örülünk neki most is, és bízunk benne, hogy lesz vébé Budapesten. Az egész magyar sport, az atlétikai család erre számít, és változatlanul bízom benne én is”

– mondta a portál kérdésére Baji Balázs, aki egyelőre nem tudja, lesz-e a két évvel ezelőttihez hasonló kampány.

„Nem tudom, mennyire lesz hasonló a szituáció, az biztos, hogy a támogatottság és a sportolói háttér a vb mögött töretlen azóta is, sőt, növekedett. Az atlétikai vb-re számítunk, várjuk, szeretnénk. Én sportolóként készülök, bízom benne, hogy megrendezzük, a többi nem az én terepem” – tette hozzá az atléta, aki a 2023-as világbajnokság idején már 34 éves lesz, várhatóan az utolsó (nagy) versenye lenne.

„Személy szerint is nagy veszteség lenne, de nem is én vagyok az igazi vesztes, hanem az egész magyar sport és az atlétika. Olyan lehetőség és akkora esemény egy atlétikai világbajnokság, ami páratlan lenne a magyar sport történetében. A világ harmadik legnagyobb és legnépszerűbb sporteseménye. A világ egyik legnépszerűbb sportága, amit megrengetne, ha máshogy alakulna a 2023-as vb sorsa” – folytatta Baji, aki hozzátette: már most is láthatjuk, érezhetjük, felpezsdült a magyar atlétika. „Egyre gyarapodik az utánpótlás, a sportág felé forduló fiatalok és az amatőr sportolók száma. Az utcai futóversenyeknek több százezer fős közönség van. A fiatalok eredményességén is láthatjuk, hogy elindult valami. Szép sikereket értünk el több utánpótlás-korosztályban a világversenyeken, ráadásul nemcsak a húzószámokban, hanem olyanokban is, amikben eddig nem volt jellemző. Ez mindenképpen a 2023-as vb-nek köszönhető.

Ez a világbajnokság meghatározza a későbbi éveket, évtizedeket, hosszú távon rendkívül fontos hatásai lehetnek”

– zárta gondolatait Baji Balázs.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató