2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Csekk Katalin a tálibok után most az Európai Bizottságot fenyegeti

Ursula von der Leyen egyelőre nemet mondott az Európai Parlamentnek, hogy azonnal élesítsék a forrásmegvonást Lengyelországgal és Magyarországgal szemben. A saját botrányával el nem számoló Cseh Katalin ezért bírósággal fenyegette meg a Bizottságot.

A héten az Európai Bizottság (EB) finoman szólva is rendre utasította a jogállamisági rendelet mielőbbi alkalmazását sürgető, így egyes államokat szankcionálni kívánó Európai Parlamentet (EP).

Az EB szerint az uniós források elvonásával fenyegető szabályozás végrehajtásának ugyanis pártatlannak, objektívnek és igazságosnak kell lennie. A jogi érvelés felháborodást váltott ki az EP többségi, balliberális felén, a magyar és lengyel kormányok kritikusai mind megszólaltak, s bírálták a biztosi testületet.

Szerdán így tett Cseh Katalin, a Momentum nemrégiben botrányba került politikusa is.

Az EP-képviselőnő a Twitteren azt írta: az EB politikailag motivált vonakodása a rendelet alkalmazásától uniós jogba ütközik. Nem fogunk nyugodni, amíg a jogállamisági rendelet alkalmazásra nem kerül. Ideje bíróságra menni! - írta, utalva arra, hogy az EP épp be akarja perelni a bizottságot, amiért az a jogállamiság címszó alatt nem bünteti a fekete bárány tagállamokat, így például hazánkat.

Cseh Katalin bejegyzésében egyúttal égbekiáltó mértékű kötelezettségmulasztással vádolta Ursula von der Leyent, az EB elnökét, aki szerinte nem cselekszik a magyar és lengyel "jogállamisági válságok" ügyében.

Emlékezetes az is, hogy a Momentum politikusa pár napja még a tálibokhoz intézett hasonló ultimátumot. Akkor azzal fenyegette meg az iszlamistákat, hogy az emberi jogi sértéseket az uniós parlament márpedig szankcionálni fogja.

Forrás: Bennfentes.net

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató