2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ha Karácsonynak nem kell az atlétikai vb, Eger szívesen átvenné

Mirkóczki Ádám keményen odaszúrt Karácsony Gergelynek Facebook-bejegyzésében. Eger polgármestere – ellentétben a főpolgármesterrel – ugyanis felismerte, mekkora hasznot hozhat egy város számára egy, az atlétikai vb-hez mérhető sportesemény, és egy rövid bejegyzésben üzente meg a Karácsonynak: ha Budapestnek nem kell az atlétikai világbajnokság, Eger szívesen otthont adna a sporteseménynek!

Az atlétikai vb budapesti megrendezésének ötlete nem is olyan régen még a főpolgármesternek is tetszett. Ez nem is meglepő, hiszen a sportesemény hatalmas bevételt és promóciót jelent annak a városnak, amelyben megrendezik. Azonban azóta eltelt egy év, és Karácsony Gergelynek hirtelen szüksége lett egy gumicsontra, amivel eltereli a figyelmet Budapest egyre romló közbiztonsági és közlekedési helyzetéről, ezért Gyurcsány Ferenc „javaslatát” meghallgatva megfúrta az atlétikai vb-t. Vannak azonban még olyan politikusok – nemcsak a kormány oldalán –, akik felismerik a világbajnokság megrendezésének előnyeit. Mirkóczki Ádám, ex-jobbikos politikus, Eger polgármestere például közösségi oldalán üzente meg a főpolgármesternek, hogy szívesen látná a sporteseményt városában.

Ha Budapestnek nem kell az atlétikai világbajnokság, Eger szívesen otthont adna a sporteseménynek! Sajnos csak adna, mert az egri sport infrastruktúra jelenlegi állapota egészen biztosan nem teszi lehetővé, hogy ilyen világeseményeknek rendező városa lehessünk! Ellenben felhívom a kormány figyelmét, hogy minden olyan sportberuházást, amelyek alapját képezhetik egy egy jövőbeni, magasan kvalifikált nemzetközi verseny megrendezésének, Egerben valósítsa meg, mert mi örömmel leszünk partnerei bármilyen, az ország és a város jó hírnevét öregbítő sporteseménynek! Sajnálom, hogy nekünk nem adatik meg, hogy ilyen jellegű „problémával” megküzdjünk…

– írta bejegyzésében Mirkóczki.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató