2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hajótörést követően több migráns eltűnt a Kanári-szigeteknél

Legalább 10 migráns eltűnt egy hajótörést követően a spanyolországi Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetétől keletre – közölte szerdán a spanyol partiőrség azokra a migránsokra hivatkozva, akiket a hajótörés után vettek fedélzetükre.

A partiőrség egyik szóvivője az AFP francia hírügynökséggel közölte: néhány órával később három nő holttestére bukkantak a térségben, akik valószínűleg az eltűntek közé tartoztak. A szóvivő elmondása szerint szerda hajnalban huszonnyolc, észak-afrikai származású bevándorlót vettek fel fedélzetükre az említett térségben. A migránsok elmondása szerint 39-en utaztak a csónakon, a spanyol partiőrség ezért keresést indított a térségben. A 28 bevándorló között két nő, két gyerek és 24 férfi volt. A mentőszolgálatok Twitter-bejegyzése szerint egy gyereket és három férfit kórházba szállítottak kihűlés miatt.

A Kanári-szigetek felé irányuló, különösen veszélyesnek számító migrációs útvonalon érkezők száma 2019 vége óta növekszik. A spanyol belügyminisztérium szerint tavaly 23 023 migráns érte el a Kanári-szigeteket, nyolcszor több, mint 2019-ben, egyben a legtöbb 2006 óta. Idén január 1-je és augusztus 15-e között pedig 8222 bevándorló érkezett, kétszer több, mint a 2020-as évnek ugyanebben az időszakában.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató