2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Moslék: a szolnoki momentumos importjelölt azért nem tudott aláírni a riválisoknak, mert nincs a városban lakcíme

Kármán Irént a Momentum erőltette Szolnokon, de a helyiek ellenállásán elbukhat a jelöltsége.


A Kimondott Szolnok nevet viselő Facebook-oldalon szerepel egy bejegyzés, amelyben kifejtették: a Momentum egy "amatőr hibát követett el" Szolnokon.

A párt helyi jelöltje ugyanis nem írhat alá a városban az ellenzéki előválasztásra szervezett aláírásgyűjtésen, hiszen nincs szolnoki lakcíme. Az oldalon – a magát civilnek valló – Gedei Tibor bejegyzését tették közzé, amelyben a lap állítása szerint "teljesen röhejessé tette a momentumos jelöltet, Kármán Irént".

A Kimondott Szolnok oldal leírta, hogy Gedei beszámolója szerint – ajánlásgyűjtés közben – a lépcsőn ücsörögve elkezdtek egymásnak aláírni a jelöltek. Gedei aláírt Fekete-Győr Andrásnak, aztán Kármán Irénnek, majd Kármán aláírt a Gedei által támogatott Márki-Zay Péternek. Mint írták: a Momentum szolnoki jelöltje aztán aláírt volna Gedeinek is, de neki csak olyan ajánló írhat alá, aki a Szolnok környéki választókerületben lakik. Kármán viszont nemhogy Szolnokon, de még csak a választókerületben sem lakik – írták.

"Értik? A Momentum szolnoki jelöltje annyira sem tartja az általa képviselni kívánt embereket, hogy legalább papíron közéjük költözne, ha már a valóságban inkább tényleges lakóhelyén, Budapest belvárosában, Újlipótvárosban szeret bulikázni, és onnan képeket posztolgatni"

− jegyezte meg a Kimondott Szolnok, kiemelve, hogy Kármán Irén saját magára sem szavazhat az előválasztáson, továbbá az országgyűlési választáson sem fog a fideszes jelölt ellen szavazni a körzetben.

Forrás: Bennfentes.net

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató