2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Robbanás rázta meg a kabuli repülőtér egyik kapuját - 20 halott eddig

Robbanás történt a kabuli repülőtér előtti egyik, az úgynevezett Abbey kapunál, nyugati országokból érkező emberek ezreinek az országból történő evakuálása közepette – közölte a Pentagon.

John Kirby, a Pentagon sajtótitkára a Twitteren közölte a hírt, azt is hozzátéve:

Az áldozatok és sérültek száma egyelőre nem tisztázott. Amint tudunk, további részletekkel szolgálunk.

 

A történtekről egyre több Twitter-bejegyzésben számolnak be nemzetközi újságírók, a CNN-nek pedig amerikai tisztségviselők is megerősítették: a Hamid Karzai nemzetközi repülőtér előtt történt a vélhetően terrortámadás.

Az eddigi információk alapján a robbanás a repülőtér egyik bejárati kapujában történt, és úgy tűnik, öngyilkos merénylő robbantott.

Szintén a CNN-nek az egyik amerikai tisztviselő név nélkül azt mondta, sérültek vannak az afgánok között, de amerikai áldozatokról egyelőre nincs információjuk. Joe Biden amerikai elnököt tájékoztatták a kabuli repülőtér előtt történt robbanásról, közölte a Fehér Ház illetékese szintén az amerikai hírcsatorna munkatársaival.

Az Operation Sámánnak elnevezett magyar kimenekítési művelet kétnapos előkészület után augusztus 19-én vette kezdetét, és csütörtökre már véget is ért. A részletekről tartott sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Videó:

FRISSÍTÉS:

A Fox News információi szerint 3 amerikai katona megsebesült.

Még egy robbantásról szólnak a helyi jelentések.

Az egyik sebesült megosztott egy videót a helyszínen:

A Politico jelentése szerint az ISIS a felelős a robbantásért, a legfrissebb információk szerint több, mint 50 ember megsebesült. A halottak között gyerek is van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató