2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Stockholm külvárosában 200 autó égett ki egy garázsban

Mintegy 200 autó égett egy garázsban Märsta városában, Stockholmtól északra, csütörtök este. A tető beomlott, és az épület menthetetlen - közölte az SVT.

Az esetet súlyos garázdaság miatt vizsgálják.

- Az egész garázs összeomlott, nincs mit menteni. Körülbelül 200 autó fog megsemmisülni - mondta Kurt Holm, a tűzoltóság parancsnoka ma hajnalban.

A katasztrófavédelem nem sokkal hajnali 2 óra után kapott riasztást a Märsta városában lévő kétszintes garázsból származó füst miatt. A tűz terjedésének veszélye nem állt fent, de az épület összeomlott -

Olyan, mint egy kohó, lángol. Megpróbálják kioltani, amennyire csak tudják, kívülről. Nem lehet közel menni, egyszerűen túl meleg van" - mondta Magnus Bengtsson, a mentőszolgálat vezető operátora az éjszaka folyamán.

Az első jelentések szerint csak néhány autó égett, de a tűz hamar átterjedt az épület szerkezetére és több autóra is - mondta Ola Österling rendőrségi szóvivő csütörtök reggel.

A rendőrség előzetes vizsgálatot indított durva garázdaság miatt. Österling szerint azonban három-négy napba is beletelhet, mire a helyszín eléggé lehűl ahhoz, hogy megvizsgálják.

Sérültekről nem érkezett jelentés.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató