2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A tálibok szerint a pakisztáni katonák lelőttek több afgánt, akik illegálisan próbáltak átjutni a határon

A pakisztáni katonák lelőttek három afgánt, aki többedmagával illegálisan próbált átkelni a határon a torkhami ellenőrzőpont közelében - mondta pénteken egy tálib forrás a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek Kabulban.


Összesen tíz ember próbált illegálisan átjutni a határon. A lövöldözésben hárman meghaltak és öten megsebesültek - mondta a forrás. A halottak holttestét a határátkelőnél hagyták heverni.

A pakisztáni hatóságok egyelőre nem reagáltak erre.

Pakisztánból két út vezet Afganisztánba. Az egyik a Haibár-hágón át a Pakisztán északi részén fekvő Torkham határvárosba és onnan tovább Kabulba. Ezen az úton lehet a legegyszerűbben az utánpótlást és a katonai eszközöket Afganisztánba eljuttatni. A másik út Beludzsisztánon keresztül halad, Saman határvárosba, majd a dél-afganisztáni Kandahárba.

A tálib lázadók - akiket húsz évvel ezelőtt fosztott meg hatalmuktól az amerikaiak vezette nemzetközi katonai koalíció - augusztus 15-én, néhány óra leforgása alatt harc nélkül foglalták el Kabult, majd bejelentették, hogy véget ért a húsz éve tartó afganisztáni háború.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató