2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

FeGyőr: Érdemi esélyem van az előválasztáson, a hat jelölt közül a negyedik helyen állok

A Momentum elnöke interjút adott. Büszke arra, hogy sehol sincs a versenyben... Nem gondolkodik a visszalépésen, tovább küzd a moslék közt.

„A Momentum elnökeként ön az egyetlen a miniszterelnök-jelöltek között, aki hitelesen mondhatja magáról azt, hogy nincs köze sem az elmúlt tíz, sem az azt megelőző húsz évhez. Ehhez képest hogyan lehetséges, hogy a felmérések szerint az utolsó helyen áll?

Az általam ismert legutóbbi felmérés szerint, amelyet a Závecz Research készített az Ideával közösen, hatból a negyedik helyen állok a jelöltek közül, 12 százalékon.

Számos más mérés nem ezt mutatja.

Ez a legutolsó kutatás nekem azt üzeni, hogy érdemi esélyem van. Nyilvánvaló, hogy egy versenyzőnek lépésről lépésre kell menetelnie, és már látszik, hogy fölzárkóztam, így a következő részcélom az, hogy bekerüljek a második fordulóba. Ennyi embert, amennyi a politikai generációváltásban hisz, nem lehet elárulni.

Egyáltalán nem gondolkodik a visszalépésen?

12 százalékon állok. 17 éves fiatalok szólítanak meg, mert folyamatosan járom az országot, és minden egyes alkalommal elmondom nekik, hogy srácok, gyertek, ti már szavazhattok az előválasztáson, mert mi, Momentumosok ezt kiharcoltuk nektek. Aztán online fognak tudni szavazni a külföldre vándorolt vállalkozószellemű magyarok százezrei is, köztük rengeteg momentumossal. Miért dobnám hát be a törülközőt?”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató