2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Kamu Geri ismét váratlan helyről kapott pofont: „Végleg elvesztettük a budapesti közlekedést”

Nem egy a városvezetés a srácnak...

Közlekedési Egyesület:

„Végleg elvesztettük a budapesti közlekedést”

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület hosszú Facebook-posztban taglalja, hogy a tegnap bejelentett közlekedési intézkedések a fővárosban szerintük

„a józan ész elárulása.”

„Szomorú nap ez a mai. Budapest közösségi közlekedése végleges elveszejtésének napja” – kezdi bejegyzését a VEKE, melyben kritizálják Karácsony Gergely közlekedései intézkedéseit. Ezek szerintük „egymásnak gyökeresen ellentmondó, szakmailag zavaros és a közösségi közlekedést súlyosan visszavető” bejelentések voltak.

A lámpák átprogramozását az egyesület úgy látja, az „a villamoson utazó döntő többség durva kárára van.”

„Az ingyenes utazásnak, Horn Gyula óta tudjuk, nagy a vonzereje” – írják a másik intézkedésről. Megjegyzik ugyan, hogy abban, hogy a jövedelemmel nem rendelkező gyermekeket mentesítsék a fizetés alól, „van igazság,” de azt nem értik, hogy honnan lesz a fővárosnak fedezete erre: a főpolgármester-helyettes a poszt szerint ugyanis „elsírta, hogy hamarosan elfogy a főváros pénze és folyószámlahitelből lesz kénytelen működni már szeptembertől.”

„Ez az egész egy hatalmas pofon a zöld gondolatnak, a fenntarthatóságnak és a többi magasztos eszmének” – minősítik a változásokat, és hozzáteszik:

azoknak a szakmai vezetőknek, a BKK-ban és a Budapest Közútnál, akik asszisztáltak ehhez, azonnal távozniuk kell.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató