2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Beszarás: nem fogynak a Dobreves bögrék, veszteséges lett a DK webshopja

Könyveket, kulcstartókat, illetve pólókat forgalmaznak.

A koronavírus-járvány a gazdaság szinte minden ágát nehéz helyzetbe hozta, a webshopokat viszont elkerülte a negatív hatás. Van azonban egy olyan szegmense ennek a piacnak, ahol a járvány ugyancsak visszafogta a forgalmat: a politikai marketingre építő webshop nem volt jó üzlet ezekben a hónapokban.

Az Mfor.hu példaként említi Gyurcsány Ferenc pártjának, a Demokratikus Koalíció (DK) internetes boltját, pontosabban az azt üzemeltető Déká Rendezvény Kft.-t, amely tavaly veszteséggel zárt: a 26,3 millió forintos forgalom mellett 11,6 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni 2020-ban. A cég egy évvel korábban, 2019-ben még 18,3 milliós nyereséget hozott össze, 54,2 milliós forgalom mellett.

A portál kérdéseire azt a választ kapta a Demokratikus Koalíció pártigazgatójától, Sebián-Petrovszki Lászlótól, hogy „a járvány évét ők is megszenvedték.”

Sajnos a 2020-as év valóban kb. a felére csökkentette az árusításból származó bevételét a kft-nek, ennek fő oka, hogy a COVID miatt nem voltak DK-s rendezvények, ahol lehetőség lett volna árusításra, és a webshopban is visszaesett az érdeklődés”.
Sebián-Petrovszki László hozzátette, „mindez a folyamat természetesen a kft. általános pénzügyi mutatóiban is látszik, természetes, hogy a rendezvények elmaradása egy főleg rendezvényszervezéssel foglalkozó cég esetén lecsökkenti a bevételeket, így a 2020. évet veszteséggel zártuk.”


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató