2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Donáth is megmarta Kamu Gerit: „sokba fog kerülni minden fővárosinak”

A Momentum EP-képviselője szerint Budapest ellenkező irányba lép – vissza.



"Úgy gondolom, hogy a budapesti, nagykörúti lámpaprogram (a 4-6-os villamos hátráltatása) és a biciklisávok áthelyezése hiba. Olyan terv, amely nem egy befektetés, amiből a budapestiek profitálhatnak, hanem kiadás, mely sokba fog kerülni minden fővárosinak" – írja Facebook posztjában a Momentum EP-képviselője.

Mint írja, az egész EU is ilyen hibás, csak költséget teremtő, de semmi hasznot nem hajtó projektek átszervezésére hívta életre a kontinens környezetvédelmi politikáját megreformáló ,,Irány az 55%!” programot.

„Az EU az európai klímarendelettel – az európai zöld megállapodás részeként – kötelező célnak tűzte ki a klímasemlegesség 2050-es elérését. Ehhez a következő évtizedekben jelentősen csökkenteni kell az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Ez nem fog menni, ha Budapest ellenkező irányba lép – vissza” - fogalmaz.

Megjegyzi, hogy a Momentum jelöltjei és már megválasztott tisztségviselői pontosan azért jelentik a garanciát az emberséges, fenntartható és zöld Magyarország megteremtésére, mert mi már így gondolkodunk: zöldkérdésben nincs már hova hátrálni. Hozzáteszi, hogy ezért is vállalta el közösségük, hogy a Fővárosban az okosváros megvalósításán fognak dolgozni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató